Quinta das Chaves 11 Casfreires, Ferreira de Aves 3560-043 Satao
0031(0)6-41541903 vandevecht@hotmail.com

Omgeving

In de omgeving van Casa Limao zijn veel leuke dorpen en steden te vinden.

Casfreires
De villa is gelegen in midden-noord Portugal in de provincie Alta Beira aan de rand van een klein dorpje Casfreires. In dit pittoreske dorpje vindt u een klein, oud cafeetje naast de kerk. De toeristisch nog bijna onontdekte ongerepte natuur en de hele mooie dorpjes in de karakteristieke Portugese plattelandscultuur zorgen ervoor dat u volop zult genieten van de omgeving.
Dicht bij de Casa (800 meter) is een camping te vinden met een gezellige bar met terras. Daarnaast is hier een tennisbaan en tafeltennis te vinden en is het mogelijk om aan te sluiten bij bijzondere excursies.  Bij de camping zijn er verder mogelijkheden voor cursussen (o.a. schilderen) en is er nuttige informatie over de omgeving te vinden. De omgeving van de Casa is een eldorado voor wandelaars. Er zijn daarom ook diverse uitgezette wandeltochten vanuit de camping uitgezet.
cafreires kerkje omgeving2

Lamas
De echte charme zit in het zelf ontdekken van de omgeving. In Lamas, een iets groter dorp ligt op 3 km afstand. Hier kunt u bijna alles kopen. Er is een warme bakker, een pinautomaat, de apotheek en drie restaurants.

Satão
Op 10 km afstand is het gezellige stadje Satão te vinden met veel leuke restaurantjes, moderne supermarkt en wekelijkse markt. Hier zijn verschillende voorzieningen, waaronder een gezondheidscentrum waar goede artsen en specialisten werkzaam zijn.
1280px-Sátão_(_Portugal_)

Vila Nova de Paiva
Ook hier is de tweewekelijks zaterdagmarkt die afwisselend hier en in Lamas wordt gehouden. Naast het oude centrum vindt u hier een nieuwe Praia Fluvial (aangelegd recreatiegebied) aan de Rio Paiva. Verder is er een kartbaan waar u uw stuurmanskunsten kunt testen en een bowlingbaan.

Viseu 
De historische stad Viseu ligt op 30 km afstand, een prachtige oude stad met een historisch centrum. De stad is het economische hart van de Beira Alta van Portugal, maar heeft wel haar cultuurschatten weten te behouden. In het oude gedeelte van de stad is er een mix van historie en commerciële activiteiten. In de Rua Escura, bevinden zich waterspuwers en gotische ramen in huizen uit de 16e eeuw. De kromme Rua Direita (“Rechte Straat”), is zeer levendig door de traditionele handel.Deze provinciehoofdstad is een bron van cultuur door de vele kerken en musea. Deze stad is zeer welvarend met de meest moderne winkelcentra’s en biedt veel uitgaansmogelijkheden. De stad ligt in het hart van de Dão wijnstreek.
Iets buiten Viseu (Golf Montebelo), ligt op een heuvel een 18 holes golfbaan van waaruit er een groots uitzicht is over de stad Viseu en over de Serra da Estrela.
viseu-einfach-schon 300px-ViseuAereas1

Serra da Estrela
Het gebergte Serra da Estrela is een prachtig natuurgebied met schitterende vergezichten, bevindt zich op ongeveer een uur rijden. Dit gebied ligt in de zuidelijke richting, tevens hoogste punt van Portugal. Hier kunt u prachtige wandelingen (op gemarkeerde paden) en fietstochten maken.
Alvoco_da_Serra,_Serra_da_Estrela,_Portugal_(4348641923) Arredores_de_Folgosinho

Aveiro
Aan de kust, ligt op 90 km afstand, goed bereikbaar door een lange snelweg met unieke vergezichten, de stad Aveiro. Ideaal indien u een dag wilt vertoeven aan de kust. Deze stad staat bekend om de prachtige hagelwitte zandstranden en goede (vis) restaurants. Combineer het bezoek met een wandeling langs de vele Art-Deco huizen in het centrum.
aveiro6 excursao-aveiro-coimbra1

Dagtochten
Vanuit de Casa zijn er verschillende fraaie goed bereikbare dagtochten mogelijk. We geven enkele suggesties;

  • Coimbra  een mooi oude stad met een schilderachtig centrum. Coimbra is niet zo groot als Lissabon of Porto (inwonertal ongeveer 100.000), maar heeft een vergelijkbaar cultureel en historisch belang en is een “must” voor elke bezoeker van Portugal. De universiteit, één van oudsten van europa, is altijd een hoofdelement van het sociale en culturele leven geweest, en is dat nog steeds. De rijke historie van de stad is af te zien aan de vele fraaie gebouwen die ze bezit
  • Porto de stad waar de Rio Douro uitmondt in de Atlantische Oceaan. Een kustplaats met een historische centrum, de porthuizen en de haven.
  • Douro gebied een prachtig portwijngebied langs de Rio Douro met zicht op wijnranken tegen de bergen. Een uitstapje met het smalspoortreintje langs de Douro biedt schitterende vergezichten op plekken die verder ontoegankelijk zijn.
  • Salamanca de stad van de liefde met prachtige architectuur en een bijzonder plein Plaza Mayor.

spain-salamanca-plaza-mayor2

Het klimaat
Het klimaat is hier mild. Het voorjaar begint vroeg, wat ook te zien is aan de eerste bloei van struiken in maart, zoals de Mimosa. Op het terras genieten van de zon begint dan. In de zomer schommelt de temperatuur rond de 30 graden. In de avond koelt het af en is het vanaf het terras heerlijk genieten van de ondergaande zon.